14 C
Tuzla
19.04.2024.

Ukrupnjavanje ljevice: SD BiH i DF će imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle

Demokratska fronta i Socijaldemokrate BiH u Tuzli će imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Odluka je saopćena na konferenciji za novinare, ali o kojem je kandidatu riječ nije saopšteno.

U Demokratskoj fronti i Socijaldemokratama BiH za sada nisu mogli govoriti o imenima kandidata za gradonačelnika Tuzle, ali ističu da je nekoliko osoba u igri. I jedni i drugi, vjeruju u dobar rezultat. Zajedničkim nastupom kažu u SD-u BiH, počinje ukrupnjavanje ljevice.

”Iz grada Tuzla treba da počne to ujedinjenje i neki zajednički nastup. Imamo velike ambicije, jesmo novi politički subjekt, DF je stariji brat, ali mislimo da zajedničkim snagama sa izvanrednim kandidatom u Tuzli možemo postići zavidan rezultat, odnosno možemo imati šefa izvršne vlasti i većinu u Gradskom vijeću”, naveo je Žarko Vujović, predsjednik Kantonalnog odbora SD-a BiH.

Kandidat može biti i žena ili neko iz reda mladih, ne mora to biti iskusni političar, rečeno je na ovoj konferenciji, ili čak i nezavisni kandidat kojeg će podržati DF i SD. Tuzli trebaju novi ljudi, poručuju iz ove dvije stranke.

”Trebaju novi ljudi koji će osloboditi energiju i neće sijati strah među svojim ljudima. Imamo jedan ovdje podanički mentalitet u kome svaka misao, pita se, neće se šefu svidjeti, ko je taj šef”, kazao je Vujović.

Mahir Mešalić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Mahir Mešalić kaže da je ovo dobro za grad, da imaju zajedničkog kandidata.

”On će biti kandidat ne samo ljevice, već svih građana koji se opredijele za tog našeg kandidata za gradonačelnika Tuzle”, ističe Mešalić.

Iz ove dvije stranke, pozvali su građane, glasače koji su neaktivni, da izađu na izbore i da podrže one za koje smatraju da bi najbolje vodili grad. Kada su u pitanju kandidati za Gradsko vijeće, izaći će sa zasebnim listama.

Vezane vijesti

TUZLA