18 C
Tuzla
16.06.2024.

Una Harčin je nova potpredsjednica Naše stranke

Una Harčin, ministrica pravosuđa i uprave u Vladi Tuzlanskog kantona je nova potpredsjednica Naše stranke.
“Velika čast i odgovornost je u ovom trenutku biti izabrana na mjesto vršiteljice dužnosti potpredsjednice Naše stranke. Pred nama je izazovan period i na svima nama je veliki teret i obaveza, stoga je više nego ikada neophodno da pokažemo jedinstvo i složnost svih nas kako bi krenuli naprijed i izgradili prije svega siguran ambijent za napredak” izjavila je Harčin.
Una Harčin rođena je 1988. godine u Gračanici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, nakon čega je položila pravosudni i advokatski ispit.
Do imenovanja na poziciju ministrice pravde i uprave Tuzlanskog kantona radila je kao advokatica. Posebna usavršavanja i znanja sticala je iz oblasti prestupništva mladih i krivičnopravne zaštite djece i maloljetnika.
Zahvaljujući njenom radu i istrajnosti, krajem 2021.godine je usvojen Zakon o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u tuzlanskom kantonu.
Una Harčin će dužnost potpredsjednice Naše stranke vršiti do narednog redovnog kongresa, na kojem će se birati potpredsjednici i potpredsjednice za naredne četiri godine, saopćeno je iz Naše stranke.

Vezane vijesti

TUZLA