14 C
Tuzla
19.04.2024.

Uprava policije MUP TK-a – Oduzeta opojna droga

Dana, 8.7.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Živinicama, izvršili kontrolu i pretres osoba Dž.M., rođena 1998.godine iz Živinica i E.M., rođen 1993.godine iz Živinica, kojom  prilikom su pronašli jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan tz. “joint”.

Također, istog dana policijski službenici OKP PU Gradačac su u Gradačcu kontrolisali osobe M.R., rođen 1994.godine nastanjen na području grada Gradačca, kojom prilikom su pronašli jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”.

Pronađene materije su privremeno oduzete, a nad navedenim licima je izvršena kriminalistička obrada. O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

Vezane vijesti

TUZLA