USAID – Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

USAID kroz projekat PRO-Budućnost i Institut za razvoj mladih KULT objavljuju Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima.

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, saopćeno je iz Catholic Relief Services (CRS).

Na Javne pozive mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, kao i organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama u kojima se provodi projekt PRO-Budućnost.

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH, te da se prijedlozi odnose na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. USAID će njihove ideje podržati bespovratnim sredstvima do 7.500 KM.

Prijave su otvorene do 4. decembra do 15.00 sati, a svi detalji dostupni su na linku:
VIDEO, navodi se u saopćenju.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA) i Međureligijskim vijećem BiH (MRV).