15 C
Tuzla
21.05.2024.

Uskoro otvaranje vrtića u Gornjoj Tuzli

U Gornjoj Tuzli uskoro će biti otvoreno prvo obdanište od njenog postanka. Otvaranje ovog vrtića uveliko će olakšati život svim roditeljima, barem u dijelu odvoza djece do obdaništa.

”Ko živi i radi u Gornjoj Tuzli mora dijete odvući u Tuzli pa se vratiti na posao. Zamislite to u vrijeme špica jutarnjih i popodnevnih. Važno je za građane da ovdje bude obdanište. Meni je to poseban izazov i to je izazov nama savremenicima. Ovo je prvo obdanište otkad Gornja Tuzla postoji” – kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Sa ovim projektom uveliko se već krenulo, a otvaranje vrtića očekuje se uskoro.

”Raspisali smo sve tendere koji su neophodni da bi se opremio prostor. Tiču se namještaja, igrački, ostakljivanja dijela koji vidimo ovdje, te regulisanje mokrog čvora itd. Raspisali smo tendere za radove i sve je u toku. Očekujemo da će otvaranje radova uskoro i da će sve proći uredu” – naglasila je Sanja Karić, direktorica JU Naše dijete Tuzla.

Iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ pozvali su roditelje da počnu sa predavanjem zahtijeva za upis djece u vrtić, kako bi se mogao steći uvid u brojnost djece.

”Mi bismo krenuli sa jednom odgojnom grupom za početak… naravno zbog toga sam spomenula da trebaju krenuti prijave kako bismo znali sa kojom brojnošću raspolažemo. Želimo primiti jednu grupu, a ona broji maksimalno do 32 djece” – istakla je Karić.

Otvaranje vrtića u Gornjoj Tuzli još jedan je dokaz da Gradska uprava radi na ravnomijernom razvoju svih mjesnih zajednica.

Nama je veoma drago što na ovaj način možemo pomoći stvaranju što boljeg ambijenta za život, kako građana, tako i naših najmlađih da imaju što kvalitetniji život, kvalitetan prostor za boravak onda kada nisu kod kuće kada su njihovi roditelji na poslu” – kazao je Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla.

Ovo će biti 11-ti vrtić u Tuzli, a njegovim otvaranjem indirektno će se utjecati na razvoj privrednog sektora. Grad Tuzla obezbijedio je sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od oko 70 hiljada maraka.

Vezane vijesti

TUZLA