19 C
Tuzla
26.02.2024.

Uskoro počinju radovi na izgradnji nove gradske pijace u Banovićima

.Potpisivanjem ugovora između općine Banovići i izvođača radova  ozvaničen je početak implementacije projekta „Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima“. U početnoj fazi radit će se regulacija korita rijeke „Litva“ od Zanatskog centra do nekadašnje Tvornice konfekcije „Borac“, u dužini od 250 metara. Time će se osigurati plato površine 4.500 mna kome će se graditi nova, moderna gradska pijaca. Ukupna vrijednost projekta „Regulacija korita rijeke Litva“ je oko milion i 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Ugovorom je planirano da se u prvoj fazi radi regulacija u dužini od 70 metara, a radovi će koštati skoro 595 hiljada KM. Iste Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK sufinansira sa 318 hiljada maraka, a ostatak sredstava osigurat će se iz budžeta Općine. Rok za završetak početnih radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

„Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima“ je jedan od najvrjednijih projekata koji će se u narednih nekoliko godina realizirati na području Banovića. Njegova vrijednost je oko 3 miliona i 500 hiljada KM.

Vezane vijesti

TUZLA