15 C
Tuzla
22.05.2024.

Uspješna saradnja Kantonalne vlade i NLB banke

Dosadašnje aktivnosti i unaprjeđenje međusobne saradnje kao plan aktivnosti u narednom periodu bile su teme sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i NLB banke. Istaknuto je da je NLB banka u dosadašnjem periodu bila vjeran poslovni partner Vladi Tuzlanskog kantona ali i svim drugim poslovnim subjektima i građanima koji su ovoj banci ukazali svoje povjerenje.

„Podrška Banke ne smije izostati ni u narednom periodu, bilo da se radi o službenim projektima ili drugim projektima naše banke, a kroz koje se može vidjeti naša društvena odgovornost prema zajednici u kojoj radimo“ rekla je predsjednica Uprave Banke Lidija Žigić i dodala da će fokus aktivnosti Banke i dalje biti na tuzlanskoj regiji.

Tokom sastanka je akcentirano da NLB banka bilježi kontinuitet dobrih rezultata u poslovanju, te da se konstantno nalazi na sličnoj poziciju u odnosu na druge banke.

Ipak u prva tri mjeseca ove godine zabilježen je nešto značajni rast u oblasti poslovanja sa stanovništvom, što i jeste u primarnom fokusu Banke, kazao je danas član Uprave Banke Denis Hasanić.

Po pitanju poslovanja, Vlada Tuzlanskog kantona je jedan od najvećih najveći komitenata NLB banke. Obzirom da Kanton već duži niz godina posluje putem NLB-a, dosadašnja saradnja je ocijenjena uspješnom i istaknuta je želja da se takvi poslovni odnosi nastave i u budućnosti.

„NLB banka, odnosno Tuzlanska banka kao njena prethodnica, je i sama proizvod ove regije. Raduje nas konstantnost u poslovanju i prisutnost pozitivnog trenda poslovanja NLB banke“, rekao je premijer Irfan Halilagić.

Imajući u vidu već iskazan visok stepen društvene odgovornosti Bankei dosadašnje često učestvovanje u projektima koji su u svom fokusu imali humanost, premijer Halilagić i ministar finansija Suad Mustajbašić su pozvali članove Uprave banke da sinergijskim djelovanjem Banka i Vlada udruže snage i pomognu brži početak rada Centra za autizam u Tuzli. Ovaj poziv naišao je na podršku direktorice Žigić, koja je istaknula da se radi o izuzetnoj ideji te da će takvi projekti u NLB banci uvijek imati partnera.

Osim predsjednice Uprave Žigić i člana Uprave Hasanića, današnjem sastanku je u ime NLB banke prisustvovao i direktor poslovnog centra Tuzla Adnan Nuhanović.

Vezane vijesti

TUZLA