10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Usvojen dokument za raspravu na Pododboru za saobraćaj između EU i BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojio je Informaciju Direkcije za evropske integracije o održavanju petog sastanka Pododbora za saobraćaj, energiju, životnu sredinu i regionalni razvoj između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, 20. maja 2021. godine.

Na sjednici je usvojen dokument za raspravu za ovaj sastanak, koji će biti održan putem onlajn platforme, te je data saglasnost na prijedlog sastava delegacije BiH, a usvojeno je i više radnih zaključaka s ciljem njegove kvalitetnije pripreme.

Predsjedavajući delegacije BiH Mirza Hujić iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH bit će na raspolaganju medijima za upite u vezi s ovim sastankom.

IZMJENA ČLANA INTERRESORNE RADNE GRUPE ZA IZMJENU IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Vijeće ministara BiH u Interresornu radnu grupu za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

Za člana Interresorne radne grupe imenovan je zamjenik ministra spoljnih poslova Josip Brkić umjesto ranije imenovanog zamjenika predsjedavajućeg Vijeće ministara BiH i ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande.

Zamjenik ministra Brkić i ranije imenovani članovi – ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović će, kao predstavnici Vijeća ministara BiH, učestvovati u radu ove radne grupe, zajedno s predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

TUZLA