18 C
Tuzla
13.06.2024.

VANREDNI IZBORI ZA GRADONAČELNIKA ŽIVINICA

Prema važećim propisima i zakonskoj regulativi koju propisuje Izborni zakon BiH, a provodi i nadzire Centralna izborna komisija BiH (CIK), te shodno propisima koje je usvojila Regulatorna agencija za komunikacije BiH  (RAK), striktno su definirani načini na koji mediji mogu izvještavati o aktivnostima političkih subjekata.

Shodno tome, uvažavajući pomenuta pravila o medijskom izvještavanju RTV Slon je uredio i svoj Pravilnik o izvještavanju o radu političkih subjekata.

U Pravilniku je navedeno (izvod):

U skladu sa Poglavljem 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, a u vezi sa održavanjem prijevremenih izbora za gradonačelnika u Živinicama na dan  28. maja 2023. godine.

Službeni početak izborne kampanje za pomenute izbore je 13. maj 2023. godine i traje 15 dana. U skladu s tim, emitovanje plaćenog političkog oglašavanja počinje 13. maja 2023. godine. Svaki politički subjekt u periodu izborne kampanje na raspolaganju ima 30 minuta plaćenog političkog oglašavanja sedmično.

Period izborne šutnje počinje počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 27. maja 2023. u 7:00 sati, i traje do njihovog zatvaranja.

Zašto za promociju koristiti kanale RTV SLON?

RTV Slon medijska je kuća koja svoj sadržaj prvenstvo orijentira na lokalnu zajednicu i Tuzlanski kanton.

Zahvaljujući svom radu i prepoznatljivosti kao medij koji uvijek prezentira tačne i provjerene informacije, tokom dvodecenijske tradicije, stekli smo imidž i reputaciju objektivnog medija kojem se vjeruje. 

Upravo zahvaljujući našem stilu rada, našim nastojanjima da budemo prvi u informacijama utemeljenim na istini, danas imamo milionski auditorij, pa je naš TV program vidljiv diljem BiH zahvaljujući bogatoj mreži kablovskih operatera.

Ukoliko se odlučite za saradnju sa RTV Slon, uz klasični radio ili TV prilog, nudimo vam vidljivost i na svim drugim servisima i platformama koje koristimo, poput YouTube kanala, društvenih mreža Facebook-a  i Twitter-a, što u vrijeme brzih informacija, vaše sadržaje čini dostupnim na bilo kojem uređaju u bilo kojem trenutku, bilo kad i bilo gdje. Kao prilozi ovoj obavijesti dostavljamo Vam osnovne ponude za političko oglašavanje u programima RTV Slon, te na web stranici www.rtvslon.ba.

Također, želimo Vas obavijestiti da Vam možemo ponuditi i drugačije usluge poput izrade promo spotova ili produkcijskih usluga.

CJENOVNICI RTV SLON:

1. PRAĆENJE PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI RADIO SLON
2. PRAĆENJE PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI TV SLON
3. PRAĆENJE PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI TV SLON INFO
4. Cjenovnik Radio Slon
5. Cjenovnik TV Slon

 

Vezane vijesti

TUZLA