4 C
Tuzla
25.02.2024.

Velike štete u Tuzli nakon nevremena: Očekuje se reaktiviranje klizišta, formirana komisija za štete…

U svega 40 minuta u Tuzli je palo 84 litara kiše po kvadratnom metru, kazao je za RTV Slon Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla. ”Cijela Tuzla je bila pod vodom, stanje je bilo kritično i u Lukavcu, dok je u ostalim općinama i gradovima situacija bila stabilna,” dodao je Jovanović.

Centru civilne zaštite Tuzla građani su uputili 40 prijava zbog poplava i oborenih stabala.  Čak 20 intervencija sinoć su imali tuzlanski vatrogasci koji su zbog poplava intervenisali i u naseljima Skojevska, Tušanj. Velike štete pretrpio je i SKPC Mejdan – parket u velikoj dvorani je uništen dok je kuglana u potpunosti pod vodom. Vatrogasci su intervenisali i u Mandićima, zatim u ulici Kralja Tomislava, u Turalibegovoj ulici, kao i u Moluhama.  JKP Komunalac Tuzla tokom cijele noći i jutra je na terenu i radi na uklanjanju stabala, te čišćenju nakon nevremena koje je pogodilo Tuzlu.

Podsjećamo, zbog ovakvog nevremena Gradski štab Civilne zaštite Tuzla sinoć je proglasio stanje prirodne nesreće na području Tuzle uzrokovano poplavama i bujicama. Kako je istaknuto na sjednici Gradskog štaba očekuje se reaktiviranje klizišta, situacija je složena, formirana je komisija za štete.

Poslijepodne se očekuju nove padavine na području TK

Vezane vijesti

TUZLA