/VIDEO/ Osnaživanje žena za djelovanje u mjesnim zajednicama u TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U saradnji sa HO „Horizonti“ RTV Slon, kao medijski pokrovitelj i partner, i ove godine dati će svoj doprinos jačanju i osnaživanju žena, ove godine kroz medijsku kampanju projekta „Osnaživanje žena za djelovanje u mjesnim zajednicama“. Kroz zanimljive i atraktivne televizijske forme, aktivistice ove organizacije govorit će o različitim temama, sve s ciljem promocije i edukacije opće populacije o važnosti adekvatne zastupljenosti žena u sistemima odlučivanja.

Od ponedjeljka 18. oktobra u programu TV Slon, svakog dana pratite kratke edukativne forme, posvećene jačanju i osnaživanju žena u lokalnim zajednicama u Tuzlanskom kantonu. Svakoga dana, predstavljamo iskustva, zahtjeve, i stavove aktivistica Tuzle, Srebrenika, Gračanice, Živinica i Lukavca koji se odnose na rad u mjesnim zajednicama.

U okviru projekta organizirane su edukacije i radionice iz četiri modula i to: „Ženska ljudska prava“ (edukator – Danijel Stejapnović), „Značaj aktiviranja žena u radu i razvoju mjesnih zajednica“ (edukatorica Ernesa Mešić), „Ekofeminizam“ (edukatorica Džemila Agić) te Mira Vilušić „Porodučno nasilje“, „Mobing“ i „Priprema zagovaračkih akcija“ (edukatorica Mira Vilušić) sve sa ciljem osnaživanja žena u mjesnim zajednicama čime se jača i njihova uloga u porodici i društvu.

Riječ je o projektu „Osnaživanje žena za djelovanje u mjesnim zajednicama“ koji se provodi od početka godine u 5 gradova TK, koji realizuje Udruženje „HO HORIZONTI“ Tuzla podržanom iz Fondacije Heinrich Boll Stiftung.
Osim u tv programu, sadržaji su dostupni i na YouTube kanalu RTV Slon i na našim društvenim mrežama.