5.5 C
Tuzla
09.12.2022.

Vijeće ministara BiH: 750 hiljada KM za podršku promociji i razvoj privrede 

 

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o kriterijumima za raspodjelu tekućih grantova odobrenih Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH za promociju i razvoj privrede u BiH.

Ukupna vrijednost ovog granta je 750.000,00 KM, od čega je 400.000,00 KM namijenjeno za podršku sajamskim i drugim manifestacijama, odnosno  aktivnostima u zemlji usmjerenim na promociju i razvoj privrede u BiH, a  350.000,00 KM za podršku sajamskim/drugim manifestacijama i aktivnostima u inostranstvu. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa objavit će javni poziv organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji na internet stranici Ministarstva i u tri dnevna lista koji se distribuiraju na cijeloj teritoriji BiH.

Odlukom su propisane procedure i druga bitna pitanja za dodjelu ovih bespovratnih sredstava, uključujući uslove, kriterijume, nadležnosti te proceduru rada komisije, način donošenja konačne odluke o izboru korisnika grant sredstava i obavezu dostavljanja izvještaja o namjenskom utrošku dobijenih sredstava.

POSLJEDNJE DODANO