6 C
Tuzla
25.09.2022.

Više implementiranih projekata JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla nego prethodnih godina

Ove godine JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla implementirat će ukupno 12 projekata koji su bazirani na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. Iza njih je veliki posao, a bez obzira na pandemiju korona virusa, radnici ovog javnog preduzeća radili su i rade punom parom.

”Najveći poduhvat koji ćemo imati u ovoj godini je zamjena 150 metara cjevovoda za rezervoar. Radi se o strmom terenu, praktično alpinistički uslovi. Potrebno je dosta filinga da bi se to dovelo do kraja. Zatim ćemo raditi ulicu Titovu i dole do zgrade Robota. Učestvovat ćemo potom i u dijelu skidanja asfaltnog zastora gdje ima potrebe da se radi,” rekao je za RTV Slon Aid Berbić, direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla.

Rezervoar je prethodno izgrađen u ulici Fočanska, dok se trenutno radi na proširenju rezervoara na Ilinčici. Sve ove aktivnosti imaju za cilj da vodosnabdijevanje na području grada bude stabilno.

”Tako da se stvaraju uslovi da do 2030 godine bude riješeno snabdijevanje vodom. Rade se i četiri nova bunara koji u sebi sadrže bušotine koje su ranije urađene. Sada se radi elektro povezivanje sa našim sistemom praćenja mjerenja nivoa podzemnih odnosno voda koje se dobijaju,” dodaje Berbić.

Iza njih je također mnogo kvalitetno i profesionalno obavljenog posla, kaže direktor Aid Berbić, koji ističe zalaganje svih radnika, ali i razumijevanje samih građana tokom izvođenja radova. Za mjesec dana bit će implementiran i projekat izgradnje objekta za preradu sirove vode u Stuparima. Postojeće postrojenje proširit će se za 120 litara.

”Ono će dobiti svoj puni efekat u momentu kada bude položen cjevovod od Stupara do Sprečkog polja. Trenutno su radovi na tri lokacije. Imamo veliki posao pred nama. Do sada je došlo 44 velika šlepera cijevi. Očekujemo još 110. Zaista mnogo mnogo poslova za radnike u Vodovodu,” objašnjava direktor ovog preduzeća.

Značajni poduhvati uposlenike JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla očekuju i u narednom periodu, a glavni cilj im je zamijeniti stare cijevi novim kako bi obezbijedili nesmetano vodosnabdijevanje.

 

 

POSLJEDNJE DODANO