23.9 C
Tuzla
20.05.2024.

Vlada će sagledati mogućnosti da medijske radnike uvrsti među prioritetne grupe za imunizaciju

Mogućnosti vakcinacije medijskih radnika u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa predstavnicima medijskih kuća kantonalnog i lokalnog nivoa, javnog i privatnog kapitala, a koji mogu biti reprezenti ovog sektora u našem kantonu.

Premijer Hodžić je ponovio da je utvrđivanje prioriteta u procesu masovne imunizacije u ingerencijama federalnih institucija, te da Vlada Tuzlanskog kantona u tom dijelu ima veoma skučene mogućnosti.

„Ipak, imajući u vidu djelatnost i način rada, ali i odgovornost koju nose medijski radnici, želimo pokušati iznaći određena rješenja kako bismo imunizirali uposlenike u medijima, barem one koji su svakodnevno na terenu i koji su izloženi brojnim kontaktima“, rekao je premijer Hodžić.

Direktorica marketinga i promocije RTV Slon Albina Vicković, je u ime svih medija izrazila zahvalnost premijeru Hodžiću za interes i iskazanu volju da pomogne medijima.

„Do sada niko medije nije  pozvao da pita kako se snalazimo i kako sastavljamo kraj s krajem. Ovo je prvi sastanak na koji smo pozvani i gdje je neko izrazio spremnost i volju da pokuša pomoći i na tome smo zahvalni premijeru Hodžiću“, kazala je Vicković.

U ime Radio televizije Slon, kao predstavnika medija u privatnom vlasništvu današnjem sastanku je uz Albinu Vicković prisustvovao i glavni i odgovorni urednik Damir Đapo. Predstavnici lokalnih i kantonalnog medija u javnom vlasništvu danas su bili direktori RTV7 Jasna Kapetanović i RTV TK Kasim Softić.

Vezane vijesti

TUZLA