7 C
Tuzla
13.04.2024.

VMBiH – Tegeltija pokrenuo proceduru za smjenu ministra Lučića

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglica BiH Miloša Lučića.

U skladu s dogovorom političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH i raspodjeli ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u Vijeću ministara BiH. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz Republike Srpske, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu /DNS/, a na nju je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije.

S obzirom da je Demokratski narodni savez donio odluku o napuštanju koalicije i daljnjem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara u svom radu nema podršku predstavnika Demokratskog narodnog saveza u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara je donio odluku o razrješenju dužnosti ministra Lučića.

Odluka o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

TUZLA