14 C
Tuzla
22.02.2024.

Vozači oprez, padavine tokom dana u cijeloj zemlji

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni tokom noći i jutros pada kiša, a padavine su, do kraja dana, najavljene i u ostatku zemlje. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan (osim nedjelje) u vremenu od 08.00 do 16.00 sati obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce).

U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Danas će, u periodu od 12.00 do 24.00 sata, doći do obustave saobraćaja na graničnom prijelazu Rača-Sremska Rača. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na GP Popovi-Badovinci, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

TUZLA