7.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Vozači oprez, saobraćajnice mokre i vlažne

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.
Danas se izvode radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic. Od 09 do 15 sati kroz tunel će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.
Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj  u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
Tokom dana zbog izgradnje kružne raskrsnice na  magistralnom putu Doboj-Rudanka, dolazi do formiranja dužih kolona vozila.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica-Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).
Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a vozače upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Vezane vijesti

TUZLA