2.8 C
Tuzla
30.11.2022.

Zajednički rad tuzlanskih studenata i srednjoškolaca: Održana radionica o prepoznavanju lažnih informacija

Studenti prve godine odsjeka Žurnalistika u Tuzli, s docenticom Amelom Delić Aščić, održali su radionicu “Osnove pisanje za medije i metode prepoznavanja lažnih informacija” za polaznike novinarske sekcije Behram-begove medrese.

Radionici je prisustvovalo oko 40 učenika novinarske sekcije koju vodi profesorica Senada Mehmedćehajić. Profesorica je koordinator lista Misvak kojeg uređuju i pripremaju učenici ove srednje škole.

“Zahvalni smo Behram-begovoj medresi na prilici da održimo radionicu za učenike novinarske sekcije. Iskreno, oduševljeni smo njihovim znanjem, brojem polaznika i voljom da nauče nešto novo. Posebno se zahvaljuje.o profesorici Senadi na gostoprimstvu i saradnji”, kaže Amela Delić Aščić i objašnjava da je “cilj radionice bio povezati učenike i studente, omogućiti im da uče zajedno o novinarstvu i etičkim i profesionalnim izazovima s kojima se danas susreće”.

“Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati”, zaključuje.

Učenici su sa studentima Žurnalistike radili na pisanju novinarske vijesti, analizirali su medijske članke i zaključivali o najboljim metodama za prepoznavanje lažnih informacija.

Studenti su obišli redakciju lista Misvak, te su skupa sa učenicima razgovarali o mogućnostima dalje saradnje.

POSLJEDNJE DODANO