17 C
Tuzla
22.05.2024.

Zakazano izlaganje završnih riječi u krivičnom postupku protiv Besima Durakovića i drugih

Pred Općinskim sudom u Tuzli završen je dokazni postupak u krivičnom postupku protiv Besima Durakovića i drugih. Nakon izvođenja svih predloženih dokaza optužbe i odbrane zakazano je izlaganje završnih riječi za dan 06.maj 2022.godine., sa početkom u 09,00 sati.

 Besim Duraković je kao direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona optužen da je počinio krivično djelo – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u sticaju sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Sprečavanje dokazivanja, Protivzakonito posredovanje i Krivotvorenje isprave.

 Predmetnom optužnicom obuhvaćeni su i zaposlenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona Šefik Hodžić, koji je optužen za krivično djelo – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, i Sprečavanje dokazivanja i  Osman Džafić, zbog krivičnog djela – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te Ahmet Bajrić, vlasnika autoservisa „Bajrić“ iz Gračanice, zbog krivičnog djela – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelom – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Vezane vijesti

TUZLA