26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Zatvoren lukavački sajam “List”

Lukavački sajam turizma i ekologije ”LIST 2020” zatvoren je danas.

Okupio je učesnike iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Na površini od oko 1.300 metara kvadratnih posjetiteljima se predstavilo oko 80 izlagača na 40 izložbenih paviljona.

Ova sajamska manifestacija održala se po 18. put, što na neki način znači da slavi punoljetstvo. Premašila je očekivanja posjetitelja i organizatora, jer je organizovana u vremenu epidemije korona virusa i s poštivanjem epidemioloških mjera.                                      

Organizatori ove sajamske manifestacije, jedne od najpoznatijih u oblasti turizma kako u našoj zemlji, tako i regiji, potrudili su se da se tradicija ne prekida. Sajam je trebao biti održan u maju, ali je zbog, tada loše epidemiološke situacije on odgođen za septembar. Posjetiteljima su prezentovani turistički potencijali Tuzlanskog kantona, za što su se pobrinuli Turistička zajednica i resorno kantonalno ministarstvo, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.Ovom prilikom još jednom su nadležni podstakli na kupovinu domaćih proizvoda i korištenje domaćih turističkih potencijala.

Vezane vijesti

TUZLA