15 C
Tuzla
24.02.2024.

Zbog izmjena Zakona o radu protesti u Sarajevu: Nećemo raditi za sadaku!

Protestnom šetnjom pod nazivom “Dokle više”, koja je krenula ispred sjedišta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) iskazali su nezadovoljstvo predloženim izmjenama Zakona o radu.

Radnici okupljeni oko Saveza samostalnih sindikata BiH blokirali su danas saobraćajnice u centru Sarajeva zbog predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu i Zakona o vijeću zaposlenika. Sindikalisti su se prvo okupili ispred zgrade Vlade Federacije BiH, a potom su glavnom ulicom krenuli prema Parlamentu FBiH.

Saveza samostalnih sindikata BiH poziva Vladu FBiH da povuče za njih sporne izmjene Zakona o radu, za koje smatraju da će degradirati radnike i naštetiti im.

Nećemo raditi za sadaku. Zar nije dosta pet godina devastacije radničkih prava. Zar će Vlada FBiH u tehničkom mandatu usvojiti sramotan Zakon o radu kojim će od radnika napraviti moderne robove – kazao je Selvedin Šatorović, predsjednik SSSBiH, dok su prisutni sindikalisti pištaljkama i sirenama stvarali veliku buku ispred zgrade Vlade FBiH.

Vezane vijesti

TUZLA