15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Zemljotres u Hrvatskoj probudio građane širom zemlje

Zemljotres koji je prema izvještaju Seizmološke službe bio 4.2 po Rihteru s epicentrom 10-ak kilometara od Siska probudio je građane širom centralne Hrvatske.

Osjetio se na širem zagrebačkom području, ali i u centru grada, u Hrvatskom zagorju, Varaždinu, Bjelovaru i brojnim drugim područjima.

Stanovnici Banije i centralne Hrvatske u komentarima na EMSC-ovoj stranici i pod člankom koji je objavljen na 24sata pisali su kako imaju utisak da je ovaj potres bio i jači od 4.7 Rihtera.

Svjedočanstva o potresu napisali su i stanovnici svih zagrebačkih kvartova, Vrbovca, Dugog Sela, Hrvatske Kostajnice, Ivanić Grada, Varaždina, pograničnih dijelova BiH.

“Drmanje koje je teško i opisati… niko više ovdje nije normalan. Pa dokle, ljudi moji, ja više ne mogu ovo izdržati, a nemam kud pobjeći odavde”, navodi jedan stanovnik Petrinje.

Mnogi nisu bili u prvi mah sigurni je li riječ o potresu ili nevremenu, budući da je istovremeno na Baniji i na zagrebačkom području duvao snažan vjetar koji je nosio kante za smeće, a kasnije je počela i grmljavina.

“Opet potres dolazi s promjenom vremena”, napisao je jedan čitalac.

Naknadno je uslijedio i slabiji potres magnitude 2,4 po Rihtera.

(RTV Slon/Nezavisne novine)

POSLJEDNJE DODANO