8 C
Tuzla
25.02.2024.

Žerić, Kadrić i Hasukić potpisali ugovore

U prostorijama Fudbalskog kluba “Sloboda” ugovore su potpisali Denis Žerić, Ermin Kadrić i Esmir Hasukić. Navedena trojica fudbalera su priključeni timu Gradimira Crnogorca od samog početka priprema, a o svojim prvim impresijama je govorio Žerić koji je u Slobodu došao iz Željezničara, a proteklu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu: Sretan sam zbog dolaska u Slobodu. To je veliki klub sa bogatom tradicijom i vatrenim navijačima. Mogu sigurno obećati borbu, trud i rad na terenu.

Denis Žerić je ugovor sa Slobodom potpisao na dvije godine.

Povratnik na Tušanj je Ermin Kadrić. Svoju fudbalsku karijeru je počeo graditi u Slobodi nakon čega odlazi u Sarajevo. Ugovor je potpisao na dvoje godine, sa mogućnošću produživanja na još jednu godinu.
“Sloboda je moj klub i tu sam počeo graditi svoju fudbalsku karijeru. Drago mi je što stručni štab vjeruje u mene i što sam se vratio na Tušanj. Želja svakog mladog fudbalera koji ponikne u Slobodi je da igra na Tušnju pred punim tribinama”, kazao je Kadrić.

Esmir Hasukić u Slobodu dolazi iz gradačačke Zvijezde. Ovaj osamnaestogodišnji fudbaler ističe da je ponosan zbog toga što je došao u najveći klub u ovoj regiji: Svaki fudbaler mora biti ponosan kada obuče dres Slobode. Sloboda zbog svoje tstogodišnje historije spada u red najvećih klubova i meni kao mladom fudbaleru zaista imponuje što sam tu. Trudit ću se da napredujem i tako doprinosim ostvarenju klupskih ciljeva.

Esmir Hasukić je ugovor potpisao na godinu dana.

Vezane vijesti

TUZLA