15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Živinice: Potpisani ugovori za stipendiranje učenika i studenata

Danas je u prostorijama Gradske uprave Živinice upriličeno potpisivanje ugovora za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata dodiplomskog studija za školsku/akademsku 2019./2020. godinu.

Priliku za stipendije koje dodjeljuje Grad Živinice ove godine ostvarilo 104 mlade osobe, od kojih je 50 učenika srednjih škola, i 54 studenta dodiplomskog studija.

Naime, kako je Budžet Grada Živinice za stipendije u prošloj godini povećan za 40.000,00 KM, ukupna finansijska vrijednost za stipendiranje ove godine iznosi 90.000,00 KM, što je dalo mogućnost da svi oni koji su predali zahtjeve za stipendiju istu i dobiju.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo kada su u pitanju projekti realizovani s ciljem podrške mladim ljudima na području Grada, te dodao da su ove godine zahvaljujući stabilnosti Budžeta Grada, svi aplikanti ostvarili mogućnost stipendiranja.

„Danas smo potpisali ugovore za stipendiranje učenika i studenata. Ono što je drugačije ove godine jeste da su svi oni koji predali za stipendije iste i dobili. Ove godine niko nije odbijen iz razloga što smo u prošloj godini povećali Budžet za 40.000,00 KM, te sada ukupno imamo 90.000,00 KM za stipendije što se pokazalo kao dobra praksa. Drago mi je da niko u Gradu Živinice nije odbijen za stipendiju, a ovu praksu nastavit ćemo i sledeće godine. Gledat ćemo da sledeće godine još povećamo sumu kako bi se još više ljudi prijavilo. Krajnji cilj nam je da svi oni koji ispunjavaju elementarne uslove za stipendiju i dobiju, s obzirom na to da smo u ranijim godinama imali situaciju da nijanse odlučuju, a nama je zaista teško bilo koga odbiti.“ kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Vezane vijesti

TUZLA