15 C
Tuzla
21.05.2024.

Zmajevi večeras na Bilinom Polju dočekuju nezgodnu selekciju Nizozemske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Sjeverne Irske i eliminacije iz baraža za odlazak na EP večeras se sastaje sa selekcijom Nizozemske u okviru A-Lige nacija, a utakmica se igra od 18 sati na Bilinom polju u Zenici.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić ističe da su igrači razočarani nakon poraza od Iraca, ali da ekipa mora nastaviti, ići naprijed u nove izazove i fokusirati se na nove ciljeve.

Selektor naše nogometne reprezentacije Dušan Bajević za večerašnji meč istakao je  da je svaki rezultat koji ne znači poraz zadovoljavajući.

– Bod bi mogao bitan, ali onda sljedeću utakmicu moramo ići u Poljsku na pobjedu – kazao je.

Najavio je da bi u večerašnjem meču igrači koji nisu nastupili u susretu baraža mogli dobiti šansu. Neki igrači su povrijeđeni, neki umorni i bilo bi rizično da igraju večerašnji meč zbog mogućnosti povrede, ističe.

– Imamo dosta igrača koji su tu, treba dati šansu svima. Imali smo problema i na okupljanju, imamo i umornih, neki imaju povrede za koje ne znamo hoće li biti sanirane do sutra, ali imamo drugih igrača koji će dobiti šansu i koji mogu da pomognu BiH – naglasio je selektor bh. tima.

 

Vezane vijesti

TUZLA