8 C
Tuzla
25.02.2024.

Zvizdić-poslodavci: Ubrzati aktivnosti na donošenju reformskih zakona

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sastao se  sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH, koje su predvodili predsjednik Adnan Smailbegović direktor UPFBiH Mladen Pandurević.

Razgovarali su o posljedicama pandemije koronavirusa i o ubrzanju aktivnosti na donošenju reformskih zakona koji će poboljšati poslovni ambijent i rasteretiti privredu.

Poslodavci su istaknuli da je neophodno što prije usvojiti zakonske prijedloge koje su predložili i koji će doprinijeti olakšanju poslovanja kroz smanjenje opterećenja na rad.

Složili su se da je neophodno što prije ublažiti negativne posljedice koje bh. ekonomija i privreda već osjećaju i potrebnim mjerama sačuvati radna mjesta kako bi građani što manje osjetili krizu nastalu pandemijom koronavirusa.

Zvizdić i predstavnici poslodavaca Federacije BiH bili su jedinstveni u stavu da je neophodno hitno reagovanje u cilju spašavanja ekonomije koja je ugrožena i da glavni cilj treba biti očuvanje radih mjesta kako bi zaposleni što manje bili oštećeni. Zvizdić je istaknuo da je ovo vanredna situacija i da teret novonastale krize treba da podijele javni i realni sektor. Na kraju sastanka, saglasili su se da će bez hitnih i adekvatnih mjera doći u pitanje privreda i ekonomija zemlje, a samim tim i veliki broj radnih mjesta u BiH, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta.

Izvor: RTV SLON / Fena

Vezane vijesti

TUZLA