5 C
Tuzla
27.02.2024.

ZZO TK: Krajnji rok za uplatu premije osiguranja 30. juni

Zavod zdravstvenog osiguranja podsjeća osigurana lica da rok za uplatu premije osiguranja za 2021. godinu ističe zaključno sa 30.06.2021. godine.

Obavještavamo da je kraj juna tekuće godine posljednji/krajnji rok za uplatu godišnje premije osiguranja.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja moći će uplatiti samo lica koja se po prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje.

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do utvrđenog roka, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio neposrednog učešća u pojedinim troškovima zdravstvene zaštite saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja pojedinih vidova zdravstvene zaštite u osnovnom paketu zdravstvenih prava na teritoriji Tuzlanskog kantona, za koje bi uz uplaćenu premiju bili oslobođeni plaćanja.

Također, ostaje mogućnost rada Mobilnog tima kao i angažman ostalih raspoloživih radnika koji će vršiti ovjeru zdravstvenih legitimacija radnicima svih javnih ustanova i većih privrednih subjekata, bez dolazaka građana u prostorije Zavoda.

U tom smislu pozivamo sve javne i privatne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona da se obrate sa zahtjevom za ovjeru zdravstvenih legitimacija i aplikaciju premije osiguranja njihovim radnicima.

Ovjera zdravstvenih legitimacija vrši se u poslovnicama zdravstvenog osiguranja.

Spisak obveznika kojima je odobrena ovjera na period do 6 (šest) mjeseci nalazi se na web stranici Zavoda – www.zzotk.ba, stoji u saopćenju Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Vezane vijesti

TUZLA