23.9 C
Tuzla
20.05.2024.

17. Dani Mladih Tuzle – Promocija priručnika “Školsko pozorište” u nedjelju

U okviru 17. Dana Mladih Tuzle, za nedjelju u 15 sati u prostorijama Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop), Pozorište mladih Tuzle i Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu sa Srednjom “Savremeno-umjetničkom školom” Tuzla organizuje promociju priručnika “Školsko pozorište” namijenjenog voditeljima dramskih sekcija u osnovnim i srednjim školama, ali i svim zaljubljenicima u primjenu drame u odgoju i obrazovanju.
Priručnik je nastao u okviru projekta “Školsko pozorište grada Tuzle” uz podršku Grada Tuzla i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Autori priručnika su: Adnan Mujkić, Amila Beširović i Senada Užičanin.
Recenzenti su:
– prof.dr Mirzeta Hadžić-Suljkić
– red.prof Vlado Kerošević, glumac
– Hamica Nametak, lutkarski reditelj
– Mr.sc Šejla Šehabović, književnica
Promotori priručnika su:
– prof.dr Mirzeta Hadžić-Suljkić
– Suzana Ostojić, profesor engleskog jezika i književnosti
Priručnik je rezultat prethodnog analitičkog pristupa u radu s djecom i mladima, te zapažanja i zaključaka o ulozi drame kao metode u odgoju i obrazovanju. Priručnik sadrži iskustva, spoznaje, savjete, dramske vježbe, prikaze dramskih metoda i tehnika koje će u konačnosti poboljšati rad dramskih sekcija, nastavu učiniti savremenom, a s druge strane pomoći u promociji pozorišne umjetnosti i odgajanju nove pozorišne publike.

Vezane vijesti

TUZLA