5.5 C
Tuzla
26.04.2024.

Tuzla City danas na Tušnju dočekuje Olimpik

Fudbaleri Tuzla Cityja danas će na Tušnju dočekati ekipu Olimpika u okviru 5. kola Premijer lige BiH. Utakmica se igra od 17 sati.

Uoči nedjeljne utakmice s Olimpikom, evo šta je izjavio trener Zlatan Nalić i kapiten Ajdin Nukić.
Nalić se kratko osvrnuo na dosadašnji učinak ekipe.
– Što se tiče našeg učinka u četiri kola, osvojili smo 50% bodova. Igrački možemo biti zadovoljni, a rezultatski smo zaslužili veći učinak nego što smo imali. Igrom smo zadovoljni, to je bitno. Protiv Mladosti smo odigrali dosta dobro, imali smo i rano isključenje, no opet smo pokazali snagu i moć, kazao je Nalić.
– Ne postoji lak zalogaj. U sve utakmice ulazimo sa istim fokusom, čak sam više posvećen ekipama koje su na dnu tabele. Olimpik igra dobar nogomet, defanzivno su dobri i primaju malo golova. Nisu imali sreću da donesu bodove iz ranijih utakmica, nadam se da neće ni u nedjelju, istakao je Nalić.
Klub su napustili Cenaj i Beganović.
– Uvijek sam mišljenja da se igračima koji ne mogu dobiti željenu minutažu, da se izađe u susret. Odgovoran sam kao trener da se ti igrači razvijaju indvidualno, a ne samo timski, i moj prijedlog je svim igračima bez obzira gdje igraju da ukoliko ne mogu dobiti minutažu u tom klubu odu negdje drugo i onda se možda vrate za 4-5 mjeseci.
Kapiten Nukić je optimisitičan pred meč s Vukovima.
– Što se tiče utakmice u nedjelju, mislim da bi tri boda protiv Olimpika potvrdili pobjedu iz Doboja kod Kanja. Bit će to jedna teška i zahtjevna utakmica. Tabela nije pravo ogledalo ekipe Olimpika. Oni imaju dosta kvalitetan tim, ali ja vjerujem u svoje saigrače, i dobrom igrom i maksimalnim zalaganjem ne sumnjam u nova tri boda, kazao je Nukić.
Protiv Olimpika pravo nastupa nema Nevres Fejzić.

Vezane vijesti

TUZLA