12.8 C
Tuzla
30.04.2024.

Otvorena kancelarija Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Kalesiji

Nakon što je usvojen Budžet institucija naše zemlje za ovu godinu, otklonjene su sve prepreke u održavanju ovogodišnjih lokalnih izbora. Punom parom političke stranke rješavaju mnogobrojne probleme u svojim lokalnim zajednicama, prave liste kandidata, renoviraju kancelarijske prostorije. Kako bi građanima bili bliži i pristupačniji iz Nezavisne bosanskohercegovačke liste renovirali su i otvorili svoje prostorije.

Mogu se svakodnevno obratiti sa različitim problemima koji ih tište i da ih zajedno pokušamo riješiti. Kancelarija će biti otvorena za sve građane Kalesije gdje ćemo pokušati i davati savjete i svake vidove pomoći. Smatramo da je to jedini način da Kalesiju još više razvijemo u odnosu na ono što smo uradili prethodnih godina” – rekao je Edis Mešić, predsjednik OO Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Ideja Nezavisne bosanskohercegovačke liste je ideja svih građana BiH, istaknuto je na svečanom otvorenju kancelarije. Mladi su budućnost naše zemlje, a upravo je sve više mladih koji prepoznaju potencijale ove stranke i postaju njeni članovi.

Veći broj mladih istaknutih Kalesijaca pridružio se NBL-u jer je ovdje vidio jedan potencijal koji Kalesiju može povesti boljim putem. 20 i nešto godina Kalesija je stagnirala, stojala u mjestu. Konačno je NBL uspio postaviti čvrste temelje za buduća pozitivna dešavanja u Kalesiji” – istakao je Enes Idrizović, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija.

Na svečanom otvorenju je istaknuta i važnost zajedništva članova jedne stranke sa porukom „mi nismo kao drugi“.

Ni jedan od nas neće usloviti ni jednog kao u drugim političkim partijama. Dođe do Karaule od Karaule se promijeni stanje kod nas kako se dogovorimo, tako će i bit. Ova kancelarija će opravdat svoje stanje i rezultat, i nadam se da ćemo mi pobijediti na ovim izborima kako bismo naredne četiri godine dovršiti sve projekte” – kazao je Sead Džafić, načelnik Kalesije

Kancelarija je sa radom zvanično počela danas, a za građane će biti otvorena svakim radnim danom od 09 do 14 sati, a po potrebi će raditi i vikendom.

Vezane vijesti

TUZLA