29 C
Tuzla
18.06.2024.

Gradonačelnik Tuzle organizovao tradicionalno prvomajsko druženje za djecu iz lokalnih ustanova

Danas je održan još jedan tradicionalnli susret djece iz različitih tuzlanskih ustanova za odgoj i obrazovanje. Gradonačelnik Zijad Lugavić bio je domaćin ovogodišnjeg tradicionalnog prvomajskog druženja, koje je održano kod restorana “Panonski lovac”.

Događaj je bio posvećen djeci bez roditeljskog staranja, kao i onoj sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, te djeci koja su dio programa za obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora. Osim što su uživali u igri i druženju, djeca su imala priliku provesti vrijeme s gradonačelnikom i ostalim članovima zajednice koji su im pružili podršku.

“Ovo je dan koji sa ponosom obilježavamo svake godine, jer ništa nije važnije od ulaganja u našu djecu i njihovu budućnost,” izjavio je gradonačelnik Lugavić. “Radost i sreća koje vidimo na licima ove djece najbolji su pokazatelj da ono što radimo ima smisla i značaj.”

Ovaj događaj je bio pun radosti i smijeha, a grad Tuzla pokazao je kako zajedničkim snagama možemo stvoriti inkluzivnije društvo koje brine o svakom članu, posebno onima koji su najosjetljiviji.

Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli da ovo druženje postane nezaboravno iskustvo za sve prisutne. Događaji poput ovog ključni su za razvijanje osjećaja zajedništva i podrške među građanima Tuzle, čineći naš grad toplijim i prijateljskijim mjestom za život.

Vezane vijesti

TUZLA