10.5 C
Tuzla
30.04.2024.

Povodom Svjetskog dana turizma, besplatan ulaz u Špilju Vjetrenicu

U utorak 29.09.2020 godine JU “Špilja Vjetrenica organizuje besplatne ulaske za sve posjetitelje , a sve povodom svjetskog dana turizma koji se obilježava 27.09.

Ulasci u Vjetrenicu su organizirani po sljedećim terminima:11,12,13,14,15,16,sati.

Dan otvorenih vrata, koji organizuje JU “Vjetrenica” je prilika za sve posjetitelje da istraže najpoznatiju pećinu u Bosni i Hercegovini, zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište u jugoistočnom dijelu Hercegovine.

Unutrašnjost Vjetrenice je bogata špiljskim nakitom, jezerima i vodenim tokovima, a najmlađim će posebnu pažnju privući čovječija ribica, koja plijeni svojim neobičnim izgledom.

Špilja Vjetrenica je smještena uz sami rub Popovog polja gdje je do 1976. godine prolazio „ĆIRO“ poznati parni voz. Ostaci uskotračne pruge su vidljivi i osposobljeni za vožnju biciklima. Tako da ovo područje danas privlači i veliki broj biciklista iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

U blizini Špilje Vjetrenice se nalaze i brojni restorani sa bogatom gastronomskom ponudom.

Svi posjetitelji špilje Vjetrenice na ulazu će dobiti kacige i vjetrovke. ali je preporuka da se pri dolasku u Špilju obuče toplija garderoba i obuća.

Špilja Vjetrenica je ove godina bila jedna od najposjećenijih destinacija velikog broja, kako domaćih tako i stranih turista, pa evo prilike da se i sami uvjerite zašto je to tako.

 

Vezane vijesti

TUZLA