12.8 C
Tuzla
30.04.2024.

EBSCO održao 5. online trening na FINra

U amfiteatru na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, u petak je putem ZOOM  platforme održan 5.  EBSCO online trening na FINra. Online trening za studente i nastavnike Visoke škole FINra se odnosio na način korištenja i pretraživanja EBSCO biblioteke i EBSCO baze podataka.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je jedina visokoobrazovna ustanova u regionu, koja od  početka svog rada, tj. od juna 2016.  koristi e-biblioteku,  e-Book Business Subcription Collection, koja broji više od 20.500 jedinica savremene ekonomske literature iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, standarda, bankarstva ipoduzetništva. Ovaj resurs koji posjeduje FINra stavlja njene studente u isti rang sa studentima u New York-u, Londonu, Berlinu, Parizu, Beču i ostalim svjetskim gradovima.

Online trening na temu: „Searching within EBSCO databases“ je održala KarolinaPodloucka, Customer Engagement Manager Central and EasternEurope, trener EBSCO. Trening je održan na engleskom jeziku, po tematskim cjelinama:

  • Presentation in the Power Point of the eBook Business Collection product,
  • How to conduct a search,
  • How to use eBooks online and offline,
  • How to use eBooks on mobile devices,
  • Creating My EBSCOhost folder and show its advantages.

Prisustvom treningu, studenti i nastavno osoblje FINre su usvojili potrebna znanja i vještine, pomoću kojih mogu preuzimati dijelove  ili cjelokupne knjige na svoje pametne telefone, tablete ili e-čitače, mogu to raditi brže i bolje, te na taj način lakše doći do podataka.

E-biblioteka je veoma važan resurs, koji studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla koriste pri izradi seminarskih radova i završnih radova, dok nastavnici FINra ovaj izvor literature koriste u nastavnom procesu, za predavanja, kao i u svome profesionalnom usavršavanju, za izradu master i doktorskih radova, kao i u naučno istraživačkom radu.

Sva literatura na FINra je besplatna za studente, kao i korištenje E- biblioteke.

Više informacija na www.finra.ba.

Vezane vijesti

TUZLA