10.5 C
Tuzla
30.04.2024.

Načelnik Kalesije u upotrebu pustio asfaltni put u Rajkovinama

Načelnik Kalesije Sead Džafić zajedno sa članovima Građevinskog odbora za izgradnju puta u naselju Rajkovine u MZ Tojšići svečanim presijecanjem vrpce u upotrebu je pustio novoizgrađeni asfaltni put u dužini od oko 250 metara.

Sredstva za ovu dionicu puta obezbjeđena su od Direkcije regionalnih cesta TK u iznosu od 23.900 KM, dok su mještani u saradnji sa Općinom Kalesija obezbjedili još 9.000 KM za proširenje puta i uređenje kanala.

Ovaj projekat smo priveli kraju, a prije svega moram se zahvaliti bivšem ministru prostornog uređenja i zaštite okolice Elviru Rožnjakoviću koji je učestvovao i pomogao da novac dobijemo od Direkcije regionalnih cesta. Saradnja mjesne zajednice, Općine Kalesija i naših ljudi koji obnašaju određene funkcije treba da bude na većem nivou kako bi pomogli jedni drugima, te kako bi naše komšije bile zadovoljne kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Član Građevinskog odbora za izgradnju puta u Rajkovinama, Alija Bajrić ističe da je ovim asfaltnim putem rješen dugogodišnji problem mještana.

Ova dionica puta služi i kao alternativni pravac u slučaju da dođe do saobraćajne nesreće ili nekih radova na magistralnom ili regionalnom putu. Zahvaljujem se i komšijama koji su imali sluha i koji su povukli svoje ograde sa uzurpiranih površina te pomogli da put prođe i da se uradi za dobrobit cijelog naselja, rekao je Bajrić.

Općinski načelnik je okupljenim mještanima obećao da će pomoći i druge projekte koji su za dobrobit lokalne zajednice.

Vezane vijesti

TUZLA