10.5 C
Tuzla
30.04.2024.

U Crnoj Gori nove mjere: S covid potvrdama u poslovne zgrade, trgovine

Nacionalna digitalna covid potvrda bit će uslov za ulazak u poslovne centre, a već od 9. oktobra ona će u Crnoj Gori biti neophodna i za odlazak u trgovine čija je površina iznad 1.000 kvadrata.

Istovremeno, covid potvrda, shodno novim mjerama Vlade Crne Gore, sada se izdaje odmah nakon druge doze vakcine, kad postaje i validna.

“Osim za ulazak u tržne centre i unutrašnjost ugostiteljskih objekata, Nacionalna digitalna covid potvrda je uslov i za ulazak u poslovne centre; poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta; objekte koji se bave trgovinom neprehrambene robe, a čija površina prelazi više od 1.000 metara kvadratnih”, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić, a prenosi RTCG.

Vlasnici, korisnici i upravljači ovih objekata dužni su da vrše kontrolu i odrede odgovornu osobu za poštovanje ove mjere.

Galić je najavio da će za 14 dana, odnosno od 9. oktobra, Nacionalna digitalna covid potvrda biti neophodna i za ulazak u objekte koji se bave prodajom i prehrambenih proizvoda, a koji imaju površinu od hiljadu i više metara kvadratnih.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA