10.5 C
Tuzla
30.04.2024.

Vakcinisani radnici Rudnika mrkog uglja Đurđevik

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona nastavili su zajedničku akciju vakcinisanja protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona. U saradnji sa Domom zdravlja Živinice organizovana je vakcinacija zainteresovanih uposlenika Rudnika mrkog uglja Đurđevik. Zahvaljujući podršci i dobroj organizaciji epidemiološke službe Doma zdravlja, proces imunizacije je prošao u najboljem redu te su se uposlenici vratili svojim tekućim radnim obavezama.

Još jedna značajan akcija i vakcinisanje radnika u firmama sa područja tuzlanskog kantona, posebno ako se ima u vidu da je na području općine Živinice do sada 20,83% građana vakcinisano prvom dozom a svega 13,19% i drugom dozom vakcine, što je prilično nezadovoljavajući procenat.

Inače, u Komoru nastavljaju pristizati prijave sa spiskovima radnika iz privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona i akcija će biti u narednim danima nastavljena.

Komora i Zavod su ranije pozvali sve privredne subjekte da animiraju svoje uposlene da se pravovremeno vakcinišu i da na taj način doprinesu obezbjeđenju sigurnog poslovnog okruženje i smanjenju mogućnosti uvođenja restriktivnih mjera u predstojećem zimskom periodu.

Podsjetimo, vakcinacija je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Vakcinacijom protiv COVID-19 u organizam unosimo materiju koja stimuliše naš imunološki sistem da samostalno stvara otpornost (imunitet) na koronavirus. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona još jednom pozivaju sve privredne subjekte na području Tuzlanskog kantona, da animiraju svoje radnike, obavijeste ih o ovoj zajedničkoj akciji te spiskove svojih zainteresovanih uposlenika sa matičnim brojem (JMBG) dostave u Kantonalnu privrednu komoru Tuzla. Sve ovo s ciljem organizovanja termina za vakcinaciju na punktu za vakcinaciju u konkretnoj lokalnoj zajednici. U slučaju većeg broja zainteresovanih uposlenika, Zavod za javno zdravstvo TK će organizovati mobilni tim i vakcinaciju izvršiti u prostorijama kompanije.

Spiskove je moguće slati, i sve dodatne informacije dobiti na: e-mail adresu [email protected] ili [email protected], Kontakt telefon 035/369-550.

 

Vezane vijesti

TUZLA