15 C
Tuzla
30.04.2024.

SBB TK osuđuje menadžment UNTZ zbog nespremnosti za početak nove akademske godine

Savez za bolju budućnost Tuzlanskog kantona oštro osuđuje menadžment Univerziteta u Tuzli zbog nespremnosti za početak nove akademske školske godine.

Zaprepaštavajuće slike studenata koji ovih dana satima u koloni čekaju da kupe upisni materijal dokazuju još jednom da rukovodstvo ovog univerziteta nije sposobno provesti ni mjere koje su do skora u duhu prazne propagande hrabro najavljivali. Aktuelna dešavanja svjedoče da je elektronski upis mrtvo slovo na papiru kao i mnoge druge reforme koje je menadžment na čelu sa rektoricom Nerminom Hadžigrahić najavljivao.

Poznato nam je da je rektorica u svom mandatu jako zauzeta obilaženjem svjetskih destinacija a na račun svoje pozicije, dok nekad visoki rejting Univerziteta u Tuzli na čijem je čelu strmoglavo pada iz godine u godinu, vukući za sobom i broj studenata koji imaju želju da se upišu na ovu visokoškolsku ustanovu. Ovaj nekad respektabilni univerzitet koji više ne može parirati ni drugim univerzitetima u državi, a o evropskom i svjetskom nivou da i ne govorimo, polako umire zahvaljujući upitnim odlukama njegovog upravljačkog tijela koje se godinama unazad ne osvrće za potrebama i proglasima svojih studenata, koje nastavljaju izlagati suvišnim finansijskim troškovima naplaćujući upisni materijal po znatno višoj cijeni od realne.

Dižemo glas protiv takvog rukovođenja i apelujemo na spas ove obrazovne institucije, zbog naše djece, sadašnjih i budućih studenata na kojima ova država ostaje, ali i zbog velikog broja čestitih i priznatih naučnika, profesora i uposlenika koji svojim radom omogućavaju da Univerzitet opstane, navodi se u saopćenju SBB-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA