15 C
Tuzla
23.02.2024.

BOSS – Čestitke povodom Dana nezavisnosti SAD-a i Dana borca

U ime mira koji je u Bosni i Hercegovini ostvaren i velikim zalaganjem Sjedinjenih Američkih Država, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović građanima SAD-a čestita Dan nezavisnosti te izražava zahvalnost, ali i poštovanje prema američkoj naciji koja je nakon svoje izborene nezavisnosti pomagala i drugim narodima da steknu slobodu i nezavisnost.

Građani BiH imaju veliki uzor u američkoj demokratskoj tradiciji koja služi kao ideja vodilja ka izgradnji jake, slobodne, uspješne i pravedne bosanske nacije krunisane prijateljstvom sa SAD-om, a posebno što naši američki partneri imaju razumijevanja za važnost stvaranja sistema u BiH koji je jednak za sve, zasnovan na građanskim principima.

Bosanska stranka podsjeća da je 4. juli i Dan borca, kada je 1941. godine donesena odluka o podizanju ustanka naroda Jugoslavije protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. Četvorogodišnja Narodno-oslobodilačka borba završena je tada pobjedom nad fašizmom, a ideja slobode i dobra još jednom je pobijedila represiju i zlo, istakao je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a.

Vezane vijesti

TUZLA