23.9 C
Tuzla
15.04.2024.

Cvijanović – Micotakis: Jačati ekonomsku saradnju BiH i Grčke, uz akcenat na oblast energetike

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u Atini sa predsjednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom, a na sastanku je konstatovano da BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja, te da dobri bilateralni odnosi treba da budu temelj daljeg unapređenja svih drugih vidova saradnje.

Posebno je istaknuta potreba jačanja ekonomske saradnje, uz akcenat na oblast energetike.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o procesu evropskih integracija, s posebnim osvrtom na predstojeće zasjedanje Evropskog vijeća na kojem će biti razmatrano dodjeljivanje kandidatskog statusa za BiH.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će BiH za nekoliko dana postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, zahvalivši Grčkoj na kontinuiranoj podršci evropskoj perspektivi svih zemlja zapadnog Balkana.

Tokom sastanka, Cvijanović je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši nadu da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

TUZLA