15 C
Tuzla
24.02.2024.

/FOTO/ 𝐌𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐭𝐤𝐞 𝐯𝐢𝐣𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐢𝐳 𝐘𝐢𝐦𝐨𝐫-𝐚: 𝐁𝐢𝐇 𝐝𝐨𝐛𝐢𝐣𝐚 𝐭𝐯𝐨𝐫𝐧𝐢𝐜𝐮 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐝𝐚!

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekat je nadaleko poznate bosanskohercegovačke kompanija YimoR ujedno i jedan od najvećih projekata u 34. godine postojanja kompanije. Vrijednost projekta je oko 15 miliona KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Sladoled će biti dostupan svim BH sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70% pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na ino tržištu.

𝐏𝐫𝐯𝐚 𝐭𝐯𝐨𝐫𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐝𝐚 𝐮 𝐁𝐢𝐇 svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjećamo, dosadašnja djelatnost firme YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi BH diskont. U svojoj mreži prodavnica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd. U ponudi se nalazi preko 600 brendova s oko 10.000 artikala koju čine mnogobrojni proizvođači iz BiH kao i poznate kompanije iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik. Posebno se ističu kvalitetni CLASSY proizvodi koji su u vlasništvu YimoR- a dostupni po izuzetno pristupačnim cijenama poput Classy mlijeka, vrhnja, jogurta, šećera, konditorskih proizvoda , majoneze,začina, supa,konzervirane ribe, smrznutog povrća te brojni drugi.

S projektom izgradnje Tvornice sladoleda ove godine YimoR otvara novo poglavlje u poslovanju i na ino tržištu.

𝐏𝐨ž𝐞𝐥𝐢𝐦𝐨 𝐬𝐫𝐞ć𝐮 𝐘𝐈𝐌𝐎𝐑-𝐮 𝐮 𝐧𝐨𝐯𝐨𝐦 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐮 𝐓𝐯𝐨𝐫𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐝𝐚 𝐤𝐨𝐣𝐢 𝐣𝐞 𝐨𝐝 𝐳𝐧𝐚č𝐚𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐬𝐯𝐞 𝐠𝐫𝐚đ𝐚𝐧𝐞 𝐁𝐢𝐇.

 

Vezane vijesti

TUZLA