12.8 C
Tuzla
16.06.2024.

/FOTO/ Hotel Zlača – mjesto za odmor, rekreaciju i zabavu

Ako ste od onih koji više vole prirodu i šumski ambijent od mora i dalekih putovanja, planina Konjuh i Hotel Zlača su idealno mjesto za vas. Na samo 40 kilometara od Tuzle odnosno 12 kilometara od Banovića nalazi se Hotel Zlača, dobro poznat svim građanima Tuzlanskog kantona. Upravo su stanovnici ovog dijela BiH najčešći posjetitelji hotela, ali nisu isključene ni posjete iz drugih kantona, manjeg bh. entiteta, pa i susjednih zemalja. Ovaj hotel je smješten duboko u planini Konjuh i okružen netaknutom prirodom, pa kao takav omogućava odmor, rekreaciju, šetnju i zabavu.

”Hotel Zlača je otvoren 1979. godine. Raspolaže sa 25 dvokretnih soba, četiri sobe sa francuskim ležajem i jednim apartmanom. Također Hotel Zlača raspolaže sa tri restorana, konferencijskom salom, snack barom, te sa terenima za mali fudbal, košarku, odbojku, stoni tenis i šah”, navodi Emir Husanović, upravnik Hotela Zlača.

Izleti i ekskurzije upravo do ove destinacije nisu rijetkost, posebno od proljeća do kasno u jesen. Mnoge grupe građana dolaze na izletišta na planini Konjuh, nakon čega u večernjim satima svoja druženja nastavljaju u Hotelu Zlača. U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se i dva vodopada, te rijeka Oskova. Pored ugodnog ambijenta, prirode, izletišta, posjetitelji su u prilici u ovom hotelu dobro jesti, što znači da se Zlača može pohvaliti izuzetnom gastro ponudom.

”Sama kuhinja restorana Hotela Zlača se bazira na mediteranskoj kuhinji. Imamo ambiciju da proširimo na talijansku i meksičku kuhinju. Sve više ljudi na ovim prostorima se bazira na talijansku i meksičku kuhinju”, riječi su Husanovića.

U narednom periodu, uslijedit će dodatno vanjsko uređenje hotela, a u Upravi se nadaju da će kada prođe epidemija virusa, građani u još većoj mjeri posjećivati ovo područje i sam Hotel Zlača.

”Građani koji žele da budu naši gosti mogu nas kontaktirati na e-mail adresu, putem Facebooka i putem brojeva telefona i lično”, ističe Husanović.

Hotel Zlača – kontakti

Tel.: 035-880-600

E-mail: [email protected]

Hotel Zlača pored vrhunskog smještaja, dobre hrane i pića, sa svojim sportskim terenima nudi mogućnost kvalitetne pripreme i rekreacije građana i sportista. Za sve posjetitelje je osiguran i parking. Sve je ovo dovoljno razloga, da baš Hotel Zlača bude vaša sljedeća destinacija za odmor i uživanje.

Vezane vijesti

TUZLA