7.8 C
Tuzla
18.04.2024.

(FOTO) Poplave iza sebe ostavile tužne prizore: ”Sve mi je poplavilo za 30 minuta…”

Tuzlu je sinoć pogodilo olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i nevjerovatno velikom količinom padavina. Tuzlanske saobraćajnice za kratko vrijeme bile su poplavljene, vjetar je lomio drveće, a voda je ušla i u stambene objekte.

Štetu je pretrpio i SKPC Mejdan.

”Voda je prodrla u velikim količinama sa istočne strane prema zapadnoj. Poslije se voda pojavila i sa platoa i sve je bilo poplavljeno ušla je u sve poslovne objekte u sve svlačionice u ugostiteljski dio objekta itd. Šteta je ogromna, danas zbrajamo da vidimo, ali prema procjenama šteta u Velikoj dvorani je 100%, također i u kuglani. Radimo na izbacivanju te preostale vode i na mehaničkom čišćenju objekta,” izjavio je za RTV Slon Jasenko Elezović, direktor JP SKPC Mejdan.

Voda ušla u stambene objekte 

Kuća Salke Vehabovića u naselju Mandići dva puta je poplavljena u posljednja dva dana. Najveći strah mu je današnji dan. Samo da se ne ponovi isto, kaže on: ”Za pola sata to je dostiglo nivo od 70 cm.”

Kuća Semira Bećirovića također je poplavljena: ”Dio kuće prvi sprat je poplavljen garaže su isto poplavljene, bilo je to za 40 minuta i brzo se završilo.. Da li je ovako bilo 2014. godine? – Ovo je gore, voda nikad nije ušla ovdje sada jeste, znaš..”

Osim naselja Mandići kritično je bilo i u naselju Tušanj. Voda je ušla u prvi sprat kuće Jasmina Mujkića: ”Vjerujte da je drama bila, u roku od pet šest minuta sve je završilo.. Nisam spavao čitavu noć sam čistio sa bratom i prijateljem.”

Vezane vijesti

TUZLA