11 C
Tuzla
04.10.2023.

Infrastrukturni projekti u nekoliko naselja u Banovićima

Realizacija planiranih infrastrukturnih projekata nastavljena je jučer u Općini Banovići u mjesnoj zajednici Brezovača. Radi se o asfaltiranju dionice puta u naselju Mrgan, čije održavanje je postalo otežano. Za ovaj projekat je uloženo 130 hiljada konvertibilnih maraka iz općinskog budžeta.

-„Godinama smo imali problema sa održavanjem ove dionice zbog učestalih padavina i konačno smo realizovali projekat rekonstrukcije i asfaltiranja puta u naselju Mrgan, ukupne dužine oko 700 metara“, -kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Za stanovnike naselja Mrgan, ovaj dan je dan mjesne zajednice jer je, kako kažu, konačno riješen još jedan od dugogodišnjih problema. Oni će od sada imati bolju putnu komunikaciju i uslove za saobraćaj, a što će utjecati na cjelokupno poboljšanje kvaliteta života na ovim prostorima.

Načelnik Husić je istakao da je u posljednjih nekoliko godina u kapitalne projekte na području mjesne zajednice Brezovača uložen preko milion KM. Izgrađena je zgrada za potrebe mjesne zajednice, izgrađen je vodovod, asfaltirana dionica puta za naselje Ćatići, izgrađena javna rasvjeta u centralnom dijelu Mjesne zajednice i sanirane posljedice elementarnih nepogoda.

U toku ove godine u svim mjesnim zajednicama će se realizovati po najmanje jedan projekat. Izvođači već rade na rekonstrukciji i pripremama za uređenje dvije dionice puta u mjesnoj zajednici Tulovići i to dionice puta Donji Brigići i Salihbašići.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO