2 C
Tuzla
03.02.2023.

Kandidat za gradonačelnika Tuzle, Derviš Čičko, posjetio firmu “Deling”

U zadnjih dvadesetak godina, neuspješnom razvojnom politikom Gradske uprave, proizvodno-privredni sektor Tuzle “izgubio” je najmanje 30 preduzeća formata “Delinga”, izjavio je ovom prilikom ing. Derviš Čičko.

Inženjer Omer Delalić, generalni direktor “Delinga” doo Tuzla, vrlo uspješne i moderno koncipirane proizvodne firme iz šireg sektora elektro opreme, primio u radnu posjetu ing. Derviša Čička, kandidata za gradonačelnika Tuzle.

U prijateljskom kolegijalnom razgovoru konstatirano je da još ni izdaleka nisu iscrpljeni kapaciteti i potrebe za puno bržim i kvalitetnijim razvojem industrijsko-proizvodnog sektora u gradu.
Inače, firma “Deling” doo Tuzla već 20 godina ima značajan i prepoznatljiv brend kvaliteta i poziciju od regionalnog značaja među preduzećima slične branše.
Upošljava 250 radnika, uz 35 inženjera različih specijalnosti i ostvaruje ukupan godišnji prihod od oko 40 miliona KM.
– U zadnjih dvadesetak godina, neuspješnom razvojnom politikom Gradske uprave, proizvodno-privredni sektor Tuzle “izgubio” je najmanje 30 preduzeća formata “Delinga”. I da se to može, i mora, što prije promijeniti – izjavio je ovom prilikom ing. Derviš Čičko.

POSLJEDNJE DODANO