Kantonalni odbor SDP Tuzla: KO SDP najjača kantonalna organizacija u BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Poštovane građanke i građani Tuzlanskogkantona, zahvaljujemo vam se na činjenici da ste i u vrijeme teške epidemiološke situacije, preuzeli odgovornost i izašli na Lokalne izbore 2020. godine.

Hvala vam što ste ukazali svoje povjerenje SDP BiH i na taj način potvrdili Kantonalnu organizaciju SDP BiH Tuzla ubjedljivo najjačom kantonalnom organizacijom SDP-a u Bosni i Hercegovini.

SDP BiH i dalje je ostao najjača stranka ljevice u Tuzlanskom kantonu. U uslovima konstantnih i brutalnih napada od strane aktulene kantonalne vlasti i stranaka zelene ljevice na kandidate SDP-a, Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla je ostvarila ubjedljive pobjede u Tuzli, Gračanici i Gradačcu, te zajedno sa drugim političkim strankama doprinijela pobjedi kandidata za načelnike u Čeliću i Kladnju.

I pored izdaje od strane bivših drugova, koji su odlučili da formiraju novi politički subjekt te da zajedno sa SDA napadnu bastion socijaldemokratije, s ponosom možemo reći da ne samo da smo sačuvali socijaldemokratiju u Tuzlanskom kantonu nego smo i dobrinijeli rastu SDP BiH u Tuzlanskom kantonu i u cijeloj Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju KO SDP-a Tuzla.