Košarkaši Slobode dočekuju zenički Čelik

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U redovnom kolu košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine Omladinski košarkaški klub Sloboda dočekuje ekipu Čelika iz Zenice. Momčad Slobode se trenutno nalazi na osmoj poziciji dok je zenički tim plasiran na šestom mjestu.

”Čeka nas jedna vrlo, vrlo teška i zahtjevna utakmica. Poslije ove utakmice protiv Proma gdje smo pokazali puno bolju i veću agresivnost, gdje smo i uz smanjenoj rotaciji sa igračima odigrali jednu jako dobru utakmicu. Ono što je najbitnije protiv Čelika i ekipe koja je jako agresivna i igra fanatično odbranu, te ima dva – tri ekstra igrača i imaju kvalitetu možda više od bosanske lige. Cijeli fokus će biti na tome da igrači budu energetski na nivou kao što smo bili na prošloj utakmici”, kazao je Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda.

U redove Slobode, na poziciju centra nedavno je stigao Ivan Miličević iz mađarskog Jazbenija. Njegov debi možemo očekivati na sutrašnjoj utakmici.

Ivanov proces dokumentacije i registracije je u toku. Mi se nadamo da će papiri biti gotovi, tako da bi on mogo nastupiti. Moram naglasiti da smo jako sretni da smo dobili jednog sjajnog igrača i sjajnog momka. Ja Ivana pratim duži niz godina i mislim da će biti jedno veliko pojačanje u narednom periodu”, dodao je Mulaomerović.

Utakmica Slobode i Čelika bit će odigrana u subotu  u Sportsko-kulturno-privrednom centru Mejdan od 19 sati. Zbog epidemije Covid 19 tribine će i ovaj put biti prazne.