13.1 C
Tuzla
03.10.2022.

Međunarodno finale SIM-a u Splitu: Mlade bh. odbojkašice osvojile zlato

U Splitu je u toku međunarodno finale Sportskih igara mladih na kome učestvuju mladi sportisti iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Mladi se takmiče u nekoliko sportova, a ovo je najveći regionalni događaj za mlade. Prethodno su mlade osobe iz tri zemlje ostvarile najbolje rezultate na nivou države.

U našoj zemlji su organizovana takmičenja po gradovima/općinama, a veliko finale je organizovano u Sarajevu od 5. do 7. jula. Medalje su u ovoj godini otišle u Sarajevo, Mostar, Čapljinu, Zvornik, Brčko, Gračanicu, Banoviće, Bijeljinu, Srebrenik, Gradačac, Stolac, Zavidoviće, Bihać, Zenicu, Modriču, Teslić, Banja Luku, Goražde, Čitluk, Tuzlu, Gornji Vakuf-Uskoplje, Ljubuški, Maglaj i Kakanj.

Pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljaju sada Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu.

I već su se naši mladi okitili medaljama. Prvo zlato za Bosnu i Hercegovinu na SIM-u u Splitu osvojile su članice Ženskog odbojkaškog kluba Modriča Tajša Laković i Svjetlana Lugonja, koje su se takmičile u odbojci na pijesku. Iako su mlade, obje su već dugo u odbojkaškim vodama. S njima je na ovom međunarodnom takmičenju trener Branko Brestovac. Iz Ženskog odbojkaškog kluba Modriča navode da su ponosni na uspjeh svojih članica.

”Laković i Lugonja su na ovogodišnjoj završnici Sportskih igara donijele prvo zlato Bosni i Hercegovini u konkurenciji 10 sportova u kojima se održavaju takmičenja”, istakli su iz ŽOK-a Modriča.

Zlatnim bh. djevojkama medalje je uručila hrvatska reprezentativka u odbojci na pijesku Lea Rašić.

Sportske igre mladih su inače priča koja povezuje djecu iz cijele zemlje, ali i regije.

POSLJEDNJE DODANO