25.5 C
Tuzla
20.05.2024.

”Merhamet” Švedske donirao 82 hiljade KM narodnim kuhinjama u BiH

”Merhamet” Švedske je pred kraj 2022. godine donirao 82.000 KM ”Merhametovim” narodnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima predsjednika ”Merhameta” Švedske Fehima Halilovića, ovom donacijom se, u vremenu svakodnevnih poskupljenja i rasta cijena životnih namirnicia, željelo pomoći ”Merhametovim” narodnim kuhinjama u BiH da lakše prebrode trenutno socio-ekonomsko stanje, te da se ”Merhametovim” korisnicima osiguraju što kvalitetniji obroci.

Podrška narodnim kuhinjama u BiH je jedna od redovnih aktivnosti ”Merhameta” Švedske. Halilović naglašava da je, u 2022. godini, ”Merhamet” Švedske uputio pomoć u BiH vrijednu više od milion KM.

Predsjednik HO ”Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio ”Merhametu” Švedske na dragocjenoj donaciji narodnim kuhinjama, koja je, kako je istakao, dobrodošla u vremenu krize.

”Merhamet” Švedske, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima u toj zemlji, tokom cijele godine pomaže naše aktivnosti u BiH, što daje dodatni kvalitet našoj brizi o socijalno ugroženim kategorijama u našoj zemlji”, istakao je Vrbanjac.

Inače ”Merhamet” Švedske je 29. novembra, prigodnom manifestacijom u Geteborgu, obilježio 30. godišnjicu rada i djelovanja. Kako je rečeno, tokom svog trodecenijskog rada i djelovanja, ”Merhamet” Švedske je u Bosnu i Hercegovinu dopremio pomoć u vrijednosti većoj od 25 miliona KM.

Vezane vijesti

TUZLA