13.9 C
Tuzla
22.05.2024.

Mirza Ćatibušić: “BiH je prelijepa zemlja, potrudimo se malo više kao domaćini da gostima ponudimo najbolje od nje”

Da li ste javna ličnost ili ne, dolazite li iz imućne porodice ili ne, ove godine kada je u pitanju godišnji odmor svi su ujedinjeni u istom, a to je ljetovati u svojoj domovini, ljetovati u BiH, jer je korist višestruka. Pored toga što ćemo konačno imati priliku bolje upoznati svoju domovinu i sve njene turističke potencijale, što ćemo se odmoriti u prirodnim ljepotama lijepe naše BiH, tako ćemo i novac koji smo planirali potrošiti za godišnji odmor, ostaviti u svojoj domovini.

RTV SLON još početkom ljeta pokrenula je kampanju „Biraj srcem, biraj BiH“ u sklopu kojeg su učešće uzele brojne javne ličnosti, kako našeg grada tako i naše države sa preporukama ljetovališta i izletišta u BiH. Jedan od njih je i diplomirani glumac i direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušič, koji ističe:

„Već niz godina sa pandemijom i bez pandemije, godišnje odmore i svoje slobodno vrijeme provodim u BiH. Smatram da je BiH prelijepa zemlja, zemlja koja obiluje potencijalima i kada bismo se svi malo više posvetili, kao domaćini da budemo malo spremniji za češći  dolazak gostiju, mislim da bismo mogli biti ona prava turistička zemlja. Kada krenete na bilo koji dio Bosne i Hercegovine, naići ćete na zaista prelijepe krajeve i krajolike koje vrijedi posjetiti, počevši od TK i tako dalje.“

Vezane vijesti

TUZLA