7.8 C
Tuzla
03.03.2024.

Na graničnim prijelazima pojačana frekvencija vozila

Trenutno je pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima Gorica, Zupci, Kamensko, Gradina, Velika Kladuša i Izačić.

Povremeno se formiraju duže kolone vozila na graničnim prijelazima Neum I i Neum II. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20.00 sati do 05.00 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 06.00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačana frekvenciju vozila, posebno na prilazima većim gradskim centrima. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

TUZLA